Optredens Down the Hatch tijdens Daals Festival

DtHWe zijn erg verheugd dat Down the Hatch het Daals Festival met akoestische optredens de dag zal voorzien van de nodige muzikale elementen. In de muziektent op het festivalterrein wordt een gezellige en intieme sfeer gecreëerd waardoor er voor iedereen wel een aangename muzikale sessie is bij te wonen.

Down the Hatch

Gezelligheid en plezier staan voorop bij zowel optreden als oefensessies van DtH. Deze in 2008 opgerichte gelegenheidsformatie, om de buurtschap Dale te vertegenwoordigen tijdens het songfestival in Barlo, is in 2016 nog steeds actief. Begin 2016 word besloten om toch wat meer internationale exposure te vergaren door de naam van “De Dalias” te veranderen in “Down the Hatch” hetgeen volgens een oud Engels spreekwoord “Proost” betekend. Aan optreden beleven de bandleden veel plezier en dat is te merken aan hun uitstraling op het podium. Na enkele bezettingswisselingen bestaat de huidige formatie zo’n anderhalf jaar. Er zijn zelfs muzikanten uit andere buurtschappen aangetrokken om de band te versterken. Zo kunnen wij met gepaste trots melden dat de winnares van het songfestival in Barlo, die destijds voor De Haart uitkwam, haar plek bij DtH heeft gevonden.
De bezetting van DtH is als volgt:
– Drums : Niek ter Horst
– Bas : Hans Hoftijzer
– Gitaar/zang : Maarten ten Barge
– Gitaar : Geert Heusinkveld
– Zang : Anke Lammers
– Zang : Mirjam Klein Wolterink
– Zang/presentatie: Maarten Sikking

Het repertoire van DtH is erg veelzijdig, van klassiekers van de Golden Earring tot nieuwe nummers van Miley Cyrus en Jessie J. Zo komt er tijdens een optreden voor elk wat wils voorbij en maken we er met zijn allen een mooie happening van.