Zorgcoöperatie Barlo-Dale; 1 jaar samen onderweg!

De Zorgcoöperatie Barlo-Dale is nu ruim 1 jaar samen onderweg, een mooi moment om even terug te kijken. In september 2016 heeft de Zorgcoöperatie Barlo samen met de vereniging voor algemene Daalse belangen een bijeenkomst georganiseerd met als doel om te kijken of er in buurtschap Dale voldoende draagvlak is om voor de zorgcoöperatie Barlo een breder werkgebied te creëren en buurtschap Dale aan te haken. Tijdens deze bijeenkomst is verteld welke activiteiten de Zorgcoöperatie voor haar leden organiseert. Nadat de aanwezige Daalse inwoners aangaven enthousiast te zijn over het initiatief werd op deze avond afgesproken dat we na een jaar zullen evalueren of er ook werkelijk sprake is van een gezamenlijke Zorgcoöperatie Barlo-Dale.

Nu een jaar verder hebben we, Zorgcoöperatie en belangenvereniging Dale, opnieuw samen gezeten. En om de vraag maar direct te beantwoorden Ja! er is spraken van een echte gezamenlijke Zorgcoöperatie Barlo-Dale. Zowel in het aantal Daalse leden en vrijwilligers als ook in de bestuurssamenstelling van de Zorgcoöperatie is duidelijk sprake van een gezamenlijke drive om de zorgcoöperatie verder te brengen, ook in buurtschap Dale. Een aantal activiteiten is erg goed ontvangen in Dale en kent een grote belangstelling, met name het “Kom bi-j ons ett’n” is erg in trek.

We zijn erg blij dat deze samenwerking tussen beide buurtschappen opnieuw laat zien dat buurtschapsgrenzen niet belangrijk zijn maar dat we er samen iets van maken en elkaar vinden daar waar we iets voor elkaar kunnen betekenen. Het bestuur van de Zorgcoöperatie heeft nog veel ambities en kan daarbij zeker nog hulp gebruiken van vrijwilligers.
We hebben tijdens de evaluatie een paar afspraken gemaakt onder meer om in de uitingen naar buiten toe en in de formele communicatie er duidelijk sprake is van een gezamenlijke Zorgcoöperatie Barlo-Dale.

 

Na het terug kijken, kijken we nu vooral vooruit. De renovatie van ’t Romienendal zal een flinke impuls geven aan de ondersteuning en de behoeftes die binnen de Zorgcoöperatie leven. We zullen als belangen vereniging de Zorgcoöperatie Barlo-Dale nauw blijven betrekken bij de vorderingen hiervan, zodat zij voldoende invloed kunnen hebben op de gewenste veranderingen. Samen bouwen we aan de toekomst!