Uitreiking eremedaille aan Gerrit Simmelink en opening expositie in Dale

eremedaille
Gerrit en Willy Simmelink met de eremedaille

, Tekst en Foto’s: Leo van der Linde

Aalten/Dale – Op vrijdagavond 8 januari ontving Gerrit Simmelink de eremedaille uit handen van burgemeester Bert Berghoef. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in verenigingsgebouw ’t Romienendal in Dale. Op maandagavond 4 januari kreeg Gerrit Simmelink tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalten in Het Blauwe Meer Dinxperlo te horen dat hij de eremedaille verdiend had. Deze werd hem die avond nog niet uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bezochte receptie in Dale. Voorzitter Harry Fukkink van Daals Belang heette iedereen van harte welkom. Harry: “dit is een bijzondere avond, de start van de viering van 25 jaar ’t Romienendal en de uitreiking van de eremedaille aan Gerrit Simmelink.

Burgemeester Bert Berghoef: “Gerrit Simmelink is werkzaam binnen de PKN-kerk Aalten, actief binnen de Kerkkampcommissie met de kampweken, voor de groepen 6 t/m 8 van de basisscholen in Aalten. Verder is hij druk met het goederentransport naar Polen. Gerrit is een manusje van alles, heel technisch o.a. bij het Zomerfeest in Dale. Op sociaal en technisch gebied is hij een echte ‘alleskunner’ “. Burgemeester Berghoef ging in op de grote betekenis van het ‘Naoberschap’. Bert Berghoef: “Dit kennen we nog in onze gemeenschap, hier helpen we elkaar, daar waar het nodig is”. Daals Belang en andere verenigingen hadden Gerrit voorgedragen voor deze eremedaille. Buurtschap Dale organiseert dit jaar tal van activiteiten, want het verenigingsgebouw bestaat 25 jaar.

Opening expositie door Burgemeester Berghoef en Gerrit Simmelink
Opening expositie door Burgemeester Berghoef en Gerrit Simmelink

Het jubileumjaar werd vrijdagavond officieel geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Na het uitreiken van de eremedaille hief men het glas op het nieuwe jaar en op de uitreiking van de eremedaille van Gerrit. Vervolgens opende burgemeester Bert Berghoef samen met Gerrit Simmelink de expositie: ’25 jaar ’t Romienendal’. De expositiecommissie bestaande uit Wilma Schokkin, Gerrit Rensink, Anita Aalbers, Edwin Fukkink en Sonja Eeftink is maandenlang bezig geweest om allerlei foto’s en andere documenten te verzamelen. Op allerlei panelen ziet men tal van foto’s. Deze expositie verandert in de loop van het jubileumjaar. Men laat bij elke activiteit andere beelden zien, passend bij het thema van dat moment.

De burgemeester en Gerrit bewonderen met interesse de oude foto's
De burgemeester en Gerrit bewonderen met interesse de oude foto’s

Bij de feestdagen op 1 en 2 april zijn er foto’s te zien van de opening van ’t Romienendal Dale. Er zijn echter documenten die het hele jaar tentoongesteld worden. De expositie trok veel bekijks. De geschiedenis van het gemeenschapsgebouw gaat al heel ver terug in de tijd. Rond 1880 stond er al een zondagsschoolgebouwtje bij boerderij Nooitgedacht aan de Slatdijk. In 1935 vond men dat dit niet meer kon en kwamen er plannen voor de realisatie van nieuw zondagsschoolgebouw. In 1937 werd een stuk grond gekocht aan de Zelhemseweg waar een nieuwe zondagsschool werd gebouwd. Het huidige verenigingsgebouw ’t Romienendal werd in 1991 opgeleverd.

De eerste steen voor het huidige verenigingsgebouw is op 8 december 1990 gelegd door Willy Mateman en Henk Fukkink. Dit gebouw kwam mede tot stand door de geweldige inzet van de gemeenschap uit Dale, door giften en vrijwilligerswerk.

Voor het hele fotoalbum klikt op onderstaande foto:

Proost
Het glas wordt geheven op het nieuwe jaar!