Simmelink geëerd tijdens receptie in ’t Romienendal

simmelink aaltens nieuws

Tekst en foto: Karin Stronks
DALE – Heel veel bezoekers verzamelden zich op vrijdag 8 januari bij ’t Romienendal voor de Nieuwjaarsreceptie. Gerrit Simmelink kreeg op deze avond zijn welverdiende eremedaille van de gemeente Aalten. Het jubileumjaar van buurtschapshuis ’t Romienendal werd officieel geopend en burgemeester Bert Berghoef opende samen met Gerrit Simmelink een bijzondere expositie die het hele jaar door in ’t Romienendal te zien is.

Vanaf 20.00 uur druppelden de bezoekers in groten getale de behaaglijke en sfeervol verlichte grote zaal van ’t Romienendal binnen. Tafels en hangtafels waren goed bezet, inwoners van Dale en omstreken deden zich tegoed aan een kopje koffie met iets lekkers erbij.

Harry Fukkink, voorzitter van de vereniging voor Algemene Daalse Belangen, heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder Gerrit Simmelink met zijn familie en buurt en burgemeester Berghoef.
In zijn toespraak gaf Harry aan trots te zijn dat juist op deze avond de eremedaille wordt overhandigd aan Gerrit Simmelink, dat vanavond het startschot wordt gegeven voor het jubileumjaar van ’t Romienendal en hij roemde het werk van de expositiecommissie die heel veel werk heeft verzet om 25 jaar Romienendal in een tentoonstelling samen te brengen.

Opening expositie 
Burgemeester Bert Berghoef kreeg het woord, hij sprak Gerrit Simmelink toe en overhandigde hem de eremedaille en een boeket bloemen. Gerrit Simmelink hield een toespraak waarin hij benadrukte dat met deze eremedaille alle vrijwilligers in buurtschap Dale geëerd werden. Hij kreeg een daverend applaus. Na de speech van Simmelink werd een toost uitgebracht waarmee het jubileumjaar officieel werd geopend. Burgemeester Berghoef schoof samen met Simmelink de rode gordijnen aan de kant om de expositie ’25 jaar ’t Romienendal’ te openen. De bezoekers van de Nieuwjaarsreceptie kregen gelegenheid om de documenten en het fotomateriaal dat op panelen bevestigd was te bekijken. De expositie is het hele jaar te zien in ’t Romienendal, gedurende het jubileumjaar wordt de tentoonstelling steeds van nieuw materiaal voorzien.

Gesprek met Gerrit Simmelink 
Aaltens Nieuws sprak met de kersverse eigenaar van de eremedaille. Glimlachend gaf Simmelink aan dat hij van de schrik bekomen is. Hij vertelt:”Vrijdags voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalten belde mijn zwager Theo Stronks op. We praatten even en toen zei hij dat hij ‘zien zuster nog effen wol sprekken’. Toen voelde ik al nattigheid. Op maandag zei mijn vrouw Willy dat ik om half zeven in mijn nette kleren klaar moest staan en ja ik vermoedde dat ik wel ‘in de picture’ zou komen…” Gerrit Simmelink vond het een eer dat hij de eremedaille in ontvangst mocht nemen. Hij zegt:”De bloemen heb ik meteen doorgegeven aan Willy!”
Het vele vrijwilligerswerk heeft Simmelink altijd met veel plezier gedaan. “De onderlinge sfeer is zo goed, grappen en grollen zijn niet van de lucht, dat stimuleert en motiveert je enorm. Natuurlijk moet ik flexibel zijn. Als André Porskamp, beheerder van ’t Romienendal, ’s avonds belt omdat er iets stuk is, dan moet ik natuurlijk opdraven. Maar goed, ik doe het graag, ben gezond en dan kun je een boel aan.” Een jaar of tien geleden belde een voorbijganger bijna 112 toen Simmelink een stroomstoring aan het repareren was. “Ik had mijn auto met de koplampen richting ’t Romienendal gezet omdat ik binnen niets kon zien vanwege die storing. Omdat het zo vroeg in de ochtend was, rond kwart over zes, vertrouwde de fietser het niet en vroeg of ik de pui er soms uit wilde rammen… Na enige uitleg van mijn kant was de fietser gerustgesteld en hij vervolgde zijn weg”, herinnert Simmelink zich nog goed. Hij vervolgt:”We doen het samen en ik vind dat alle vrijwilligers hier de eremedaille hebben verdiend.”