De Daalse deurschoevers

Sjoelclub De Daalse Deurschoevers 

Onze sjoelclub bestaat sinds september 1989. We begonnen in de oude Zondagsschool en verhuisden later mee naar ’t Romienendal.  

Indeling van de sjoelavond 

We sjoelen op de maandagavond van 19.30 – 22.00 uur. Eerst drinken we koffie, zodat we onze nieuwtjes kunnen uitwisselen. Daarna sjoelen we vijf potjes. We zitten met 3 personen aan één sjoelbak en daarna schuiven we door. Na de pauze sjoelen we weer vijf potjes. Tot slot wordt het gemiddelde aantal punten van de avond van een ieder persoonlijk voorgelezen.  

Jaarlijkse activiteiten 

In maart houden we onze ledenvergadering. We helpen met sjoelen op het Oranjefeest. We houden een slot en startmiddag inéén, want vakantie houden, kennen we niet. We doen mee aan de grote sjoelwedstrijd met meerdere sjoelclubs uit  Aalten. We reiken zelf een wisselbeker uit in december. Tevens is er een beker voor de verschillende klassen. De winnaar van deze avond ontvangt de Bernard Fukkink bokaal, die door Bernard op zijn 80e verjaardag geschonken is.  

Lief en leed 

Als je iedere week met elkaar sjoelt, deel je vanzelf lief en leed met elkaar. We schenken dan ook aandacht aan onze zieken. Hebben we een jarige in ons midden, dan wordt er uit volle borst gezongen. U las het goed, de gezelligheid staat bij ons voorop, maar dat neemt niet weg, dat de spanning soms stijgt naarmate de datum van de bekeruitreiking nadert!  

Sjoelen iets voor U? 

Mocht Uw belangstelling gewekt zijn, neem gerust contact op met één van de onderstaande bestuursleden, want sjoelen kun je op elke leeftijd! 

Voorzitter:      Betsy Winters-Klumpenhouwer

Secretaris:               Monica Veldboom e-mail: m.veldboom@online.nl 

Penningmeester:     Joke te Lindert-Jentink

 

De Daalse Deurschoevers